ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Поверителността на данните е от особена важност за нас.

За да използвате услугите на ХАЛИ.БГ, които изискват регистрация, е необходимо предварително да се регистрирате, като попълните в съответната електронна форма за регистрация своето име, телефонен номер и email адрес за връзка с оператор на ХАЛИ.БГ, магазина на Търговеца и/или куриерската фирма. При желание от страна на Клиента, стоките да му бъдат доставени, е необходимо попълването на адрес за доставка във формуляра за регистрация.

С регистрацията си в ХАЛИ.БГ, потребителят получава свой персонализиран профил за идентификация в ХАЛИ.БГ. Потребителят има право по всяко време да променя данните, въведени при регистрацията, както и да поиска от ХАЛИ.БГ пълно заличаване на неговите данни от базата данни на сайта.

ХАЛИ.БГ ЕООД е администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни, регистриран в регистъра на администраторите на лични данни, поддържан от Комисията за защита на личните данни. ХАЛИ.БГ ЕООД събира и обработва лични данни при спазване на изискванията на Закона за защита на личните данни.

ХАЛИ.БГ може да предостави името и данните за връзка с Клиента на избраните от Клиента Търговец и куриерска фирма, с цел извършване на желаната от Клиента доставка на стоки.

Потребителят изрично се съгласява, че ХАЛИ.БГ ЕООД има право да събира и използва информация във връзка с регистрация за ползване на услугите на ХАЛИ.БГ. Информацията, чрез която лицето може да бъде идентифицирано, може да включва име, фамилия, както и всяка друга информация, която лицето предоставя доброволно при регистрацията в ХАЛИ.БГ. Информацията включва и всяка друга, която потребителят въвежда, използва или предоставя при заявяване, получаване или използване на стоки и услуги чрез ХАЛИ.БГ (доколкото е приложимо), участие в промоции, томболи и състезания, попълване на анкетни карти, въпросници, формуляри и други. Потребителят може да поиска по всяко време достъп до, коригиране или заличаване на регистрацията и прилежащата към нея информация от ХАЛИ.БГ.

ХАЛИ.БГ събира и използва информация от потребителите, представляваща лични данни, за да идентифицира потребностите и интересите на потребителя, за да осигури качествено и персонализирано обслужване, за да предоставя информация за продукти и услуги, включително персонализирани промоционални оферти и за да помага на потребителите при ползването на ХАЛИ.БГ и предоставяните услуги и поддръжка, за статистически цели и т.н. Информацията се съхранява в базата данни в криптиран вид със защитен и ограничен достъп.

1. Какви лични данни обработваме?

На нашата уебстраница Вие имате възможност да ни предоставите различни лични данни (напр. имейл, адрес, име, телефонен номер). Предоставянето на тези данни е напълно доброволно.

Всеки път, когато потребител отвори нашата уеб страница и различните менюта в нея, ние получаваме информация под формата на информационен протокол със следното съдържание:

уебстраницата, която ви е препратила към нас
IP-адрес
дата и продължителност на достъпа
запитването на потребителя
количеството на прехвърлените данни
информация за браузъра и операционната система, които ползвате.

2. „Бисквитки“

За да направим посещенията ви на страницата на Хали.бг възможно най-функционални, използваме т. нар. „бисквитки“. Cookies или „бисквитки“ са малки текстови файлове, които се запаметяват на вашия твърд диск.

Следният списък представя използваните от нас „бисквитки“ и целта, за която ги използваме. Някои от тях допринасят за оптималното използване на уеб страницата ни. Те вече са запаметени на вашия компютър, без ние да сме имали възможността да поискаме вашето съгласие. Други „бисквитки“ ще се запаметят едва след като сме взели вашето съгласие.

Всеки интернет браузър може да се настрои така, че да не записва „бисквитки“ или да изтрие вече съществуващи такива. За да се информирате как да направите това, моля консултирайте се с производителя на вашия браузър как да премахнете „бисквитките“ или използвайте инструкции за това.

3. Как обработваме Вашите лични данни?

Ние използваме данните Ви само за целите, за които ги събираме. При обработката на Вашите запитвания и когато използвате нашите услуги, ние понякога използваме подизпълнители, които получават само необходимите за поръчката данни. Това се налага при направена поръчка на стока или услуга с доставчик, различен от Хали.бг ЕООД или с желана доставка до адрес от куриерска фирма. Информация за доставчика на стоките и услугите, предлагани в сайта hali.bg е достъпна на продуктовите страници и Вие може да се информирате за това, преди да въведете своите данни. 

Информационният протокол и данните в него се съхраняват заради сигурността на нашите системи, за да може да се идентифицира дадена хакерска атака. Ние не сме в състояние да причисляваме даден протокол към определено лице. Ние не съпоставяме информация от дадена база данни с друга база данни.

Данните, които получаваме от вас доброволно, се съхраняват, за да можем:

Да обработваме Вашите направени поръчки;
Да ви изпращаме електронния бюлетин, ако сте се абонирали за него;
Да обработваме Вашите запитвания
Да Ви предлагаме персонализирани продуктови предложения и оферти.

Предоставените от Вас лични се съхраняват в нашата база данни в криптиран вид. Това означава, че данните Ви не могат да бъдат прочетени от човек, дори и да получи неправомерен достъп до базата данни. Декриптирането на тези данни става посредством частен ключ, който само ние знаем и без който те не могат да бъдат декриптирани и преведени в разбираем за хората вид.

Данните за всяка направена от Вас поръчка се съхраняват на нашия сървър за срок от 24 месеца, след което автоматично се изтриват, освен ако Вие изрично не сте посочили, че желаете те да се запазят за по-дълъг период или ако гаранционния срок на продукта, който търговецът предлага е по-дълъг - в този случай те се пазят в рамките на посочения гаранционен срок. Съхранението на данните за този срок е необходимо, за да може да се възползването от опцията е-гаранция. Вие имате право да поискате заличаване на Вашите данни във всеки един момент преди изтичане на този срок.

4. Какви са Вашите права?

При поискване имате право да получите безплатна информация относно събраните за Вас лични данни. Имате право по всяко време да откажете Вашите лични данни да бъдат събрани и обработвани, а също така да поискате те да бъдат заличени, коригирани или блокирани. За целта изпратете имейл на нашия Отговорник за защита на личните данни: personaldata@hali.bg

Ако сте дали съгласие да получавате нашия email бюлетин, имате право по всяко време да се откажете от него, като използвате опцията за отказ, предоставена в края на всеки бюлетин;.

5. Линкове към други уеб страници

Нашето онлайн предложение съдържа линкове към други уеб страници. Указанията за защита на личните данни важат само за нашата уеб страница. Молим да обръщате внимание на информацията за защита на личните данни, която е дадена на чуждите уеб страници. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание. За нелегални, непълни или липсващи указания, както и за вреди, причинени от наличието или неналичието на такава информация, отговорност носи доставчикът на уеб страницата, към която сте били препратени. Ние носим отговорност за съдържанието на чуждите страници, само ако сме били уведомени от вас за евентуално нарушаване на законовите разпоредби и имаме техническата възможност да предотвратим използването им.

6. Google Analytics:

Този уебсайт използва Google Analytics („Гугъл Аналитикс“), услуга за уеб анализ, предлагана от Google, Inc ("Google"). Google Analytics използва т.нар. cookies („бисквитки“), представляващи текстови файлове, запаметени на вашия компютър, за да направи възможен анализа на използването на сайта от потребителите. Информацията за използването на този сайт, придобита посредством бисквитки, обикновено бива предавана и съхранявана от Google на сървъри в САЩ. На този сайт е активирано IP обезличаване, поради което Google ще заличи частично IP адреса на потребител в държавите-членки на Европейския съюз, както и в другите страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Само в изключителни случаи пълният IP адрес се изпраща и заличава частично на сървъри в САЩ. По възлагане на оператора на този уебсайт Google ще използва тази информация, за да оцени използването на сайта, за съставяне на отчети за уеб-активности и предоставяне на оператора на сайта на други услуги, свързани с използването на сайта и използването на интернет към сайта. Google няма да свързва IP адреса, изпратен от вашия браузър чрез Google Analytics, с други данни, съхранявани от Google.
Можете да предотвратите записа на бисквитки чрез съответните настройки на вашия браузър. Обръщаме ви внимание, че ако направите това, е възможно да не можете да използвате всички функции на този сайт.
Освен това можете да предотвратите събирането на данните, извличани чрез бисквитките и свързани с използването на сайта от вас (включително и IP адрес) от Google, както и обработката на тези данни от Гугъл, като изтеглите и инсталирате намиращия се на следния интернет адрес браузър-плъгин: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Моля да имате предвид, че използването на браузър-плъгина е ограничено до съответния браузър и съответния компютър и след инсталирането му не е възможно да бъде изтрит, с цел запазване на деактивацията на Google Analytics. Декларацията за поверителност на Гугъл може да намерите на http://www.google.com/intl/bg/policies/privacy/.
Можете да изключите събирането на данни от Google Analytics и като кликнете на следния линк. На компютъра ви ще бъде създадено Opt-Out-Cookie (бисквитка за отказ), което предотвратява бъдещето събиране на данните ви, когато посетите този сайт.

7. Google AdWords
Този уеб сайт използва Google AdWords, услуга за ремаркетинг и поведенческо насочване предоставена от Google. С тази услуга рекламната дейност на www.lidl.bg се свързва с рекламната мрежа Adwords посредством „бисквитки“ (вижте информация за бисквитките тук). Лидл не идентифицира и не събира данни за потребителите посредством Google AdWords. Можете да се откажете от показване на реклама чрез Google AdWords тук.

8. Имате ли други въпроси?

Ако имате допълнителни въпроси относно събирането, обработката и използването на вашите лични данни, моля свържете се с нашия Отговорник за защита на личните данни, който с удоволствие ще ви отговори.

Адрес за контакти:
Хали.бг ЕООД
ул. „Александровска“ № 50
8000 Бургас
Вписано в Търговския регистър под ЕИК 204716732

Електронен адрес:
personaldata@hali.bg